In dit blog onderzoekt Dien Wiersma de houdbaarheidsdatum van architectuurprijzen: 'Het beste gebouw van de afgelopen 2 jaar, is dat niet een momentopname? Moet een gebouw zich niet eerst bewijzen, vraag ik mij dan af.' Waar een (landschaps)architectuurproject aan moet voldoen voordat het een ereplaats verdient, dat vraagt Dien aan jou. Wat is voor jou de wow-factor?

Het regent architectuurprijzen. Van hoge rapportcijfers voor gebouwen, verschuift het toneel naar gebouw en omgeving. Maar dan nog: zijn het eendagsvliegen of houden ze stand in de turbulentie van onze tijd? Lever hier je eigen nominatie in. De hoofdprijs: AANDACHT EN DEBAT.

Vredeman de Vries prijs

De herfst is begonnen en daarmee de regen aan architectuurprijzen. Op LinkedIn zie ik de likes voorbij vliegen voor bureaus die voor een bepaalde prijs zijn genomineerd, al dan niet gewonnen hebben. Dit gaat vaak onder de noemer van architectuurprijs, maar meestal kunnen stedenbouwkundige of landschappelijke projecten ook meedingen. Het toekennen van prijzen voor gerealiseerde projecten gebeurt nationaal en internationaal. Maar ook in het Noorden hebben we onze eigen prijzen te verde…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.