Dorine van den Beukel begrijpt de acties van de klimaatminister niet. 'Jij financiert de luchtvaart en fossiele brandstof, terwijl ik zou investeren in biodiversiteit, schone lucht en een gezonde bodem.' In haar brief vraagt ze om uitleg.

Ik doe mijn best positief te blijven, maar zowat iedere regeringsbesluit zorgt ervoor dat de moed mij in de schoenen zinkt. Maar met moedeloos worden schiet je niets op en boos worden is al helemaal weinig zinvol natuurlijk. Ik besluit een brief te schrijven aan mijn klimaatminister.

Geachte klimaatminister, beste Erik,

Er is iets waar ik dagelijks over denk en ik kom er niet uit. 

Het is niet echt iets waar ik mee te koop loop, maar eerlijk gezegd verlies ik meer en meer de hoop op een veilige toekomst voor mijn kinderen. Ik zie een levensbedreigend probleem en ik heb het gevoel dat jij dat niet ziet. Daarom schrijf ik je. 

Je hebt het druk, ongetwijfeld, maar misschien heb je tijd om mij een antwoord te geven.

Ik woon in een Friese polder, ongeveer éé…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.