Het verduurzamen van je levensstijl: een hoop gedoe of een leuk project? Bente probeert er het tweede van te maken. Elke vier weken kiest ze een thema. Dit keer aan de beurt: afvalproductie.

Elke week loop ik met mijn zakje afval naar de ondergrondse container. En elke keer lijkt de zak zwaarder. Dat extra gewicht zit tussen mijn oren. Ik doe juist steeds meer mijn best om minder verpakkingen te kopen, dus het wordt echt niet elke week meer. Het is mijn tegenzin die groeit. 

Wegwerpmondkapjes 

Het is soms makkelijk om je niet verantwoordelijk te voelen voor de niet-duurzame keuzes die je maakt, omdat ze slechts een klein onderdeel van een grote schakel vormen. Dan voelt het alsof niet jíj, maar de grote schakels het probleem zijn. Jij doet gewoon wat iedereen doet. Die grote bedrijven, overheden en andere organisaties zijn degenen die moeten veranderen en met slimme oplossingen moeten komen voor hoe ze met de kleine schakeltjes om moeten gaan. 

Deel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden