Op 11 november 2020 vond het symposium 'Eems-Dollard 2050 in 2020' plaats. Daar sprak Ineke Noordhoff over hoe de kust zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Bekijk hier de opname.

Tijdens het symposium ‘Eems-Dollard 2050 in 2020’, georganiseerd door de Waddenacademie en het Programma Eems-Dollard 2050, werden onderwerpen als ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid, duurzame economische mogelijkheden en maatregelen voor klimaatadaptatie belicht. De bijdrage van Ineke Noordhoff gaat over hoe de kust zichzelf telkens opnieuw uitvindt.

De lezing van Ineke Noordhoff begint bij het derde blauwe bolletje.

Als landschapshistorica en ook als econoom combineer ik het verleden, maar trek ik ook lijnen naar het heden en naar de toekomst. Wat doen we in het landschap? Hoe bestaan we daarin? En, hoe verdienen we er ons geld in? Ineke Noordhoff

“Het innoveren zit de bewoners in deze streek in het bloed”, schreef mijn overgrootvader. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.