‘We zijn naar de punt van de sok aan het breien’, zegt Henk Tienkamp. Dit is de laatste Noorderbreedte die bij zijn drukkerij van de pers rolt.

Henk Tienkamp

heeft kasten vol bijzonder drukwerk gemaakt. Vaak kunstzinnige boeken, met bijzonder fotowerk. Of rijk geïllustreerde fotoboeken. Reisgidsen die je over de hele aarde brengen. Kunstboeken voor opdrachtgevers wereldwijd, catalogi voor New York of Marseille. En zes jaargangen Noorderbreedtes. Al dat werk hangt losjes uit de kast in de ontvangstruimte van zijn drukkerij. Mensen komen bij hem omdat ze hoge eisen stellen aan de kwaliteit, omdat ze geven om de planeet en omdat ze geen nummer willen zijn bij een drukfabriek. Tienkamps gretigheid om te ontdekken wat er mogelijk is, zijn kennis en onvermoeibare energie om uit te zoeken hoe het nog mooier kan, tekenen hem.

Hij werkt al elf jaar met twee vaste drukkers. Maar de mannen op wie hij bouwt, worden met het vordere…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.