Vanaf vandaag krijg je als lid exclusief toegang tot online premium content, waaronder toegang tot ons gehele archief en verdieping rond de gedrukte artikelen.

Vanaf nu kun je als lid meer verdieping online vinden. Als je inlogt, krijg je toegang tot premium content.

‘Mooie foto’s en artikelen hebben uiteindelijk meer invloed dan inspraak of ambtelijk geklets’, zei de oprichter van Noorderbreedte, Jan Abrahamse. De verhalen die we vertellen, bepalen hoe we naar de wereld kijken. Sterker nog, ze beïnvloeden hoe we de wereld vormgeven. Abrahamse begon in 1977 met Noorderbreedte omdat het landschap in het Noorden hem aan het hart ging. Mede dankzij hem kunnen we in de Dollard kluten en zeehonden zien en is die uitloper van de Waddenzee niet ingepolderd.

Ook nu staan we weer aan de vooravond van grote veranderingen: de energietransitie, landbouwhervorming en klimaatverandering leggen druk op ons landschap.

Daarom maken we de keuze om ons nog meer te richten op artikelen waarmee we verhalen blootleggen en perspectieven bieden die je elders niet leest. Onze onafhankelijke journalistiek en verbeeldende aanpak brengen we natuurlijk in ons tijdschrift. Gedegen, creatief, en informatief.

Om onze beweging ook dichter bij een nieuwe generatie te brengen, bieden we online meer actuele artikelen en nieuwe vormen van journalistiek. Om ook online goede producties te kunnen leveren, gaan we van vijf naar vier fysieke nummers per jaar. In ruil daarvoor geven we onze leden meer exclusiviteit op onze site. Vanaf vandaag kan je als lid van Noorderbreedte inloggen op onze website om alle premium content te kunnen bekijken. 

Als lid van Noorderbreedte krijg je:

  • exclusief toegang tot ons hele digitale archief;
  • online verdieping rond onze gedrukte artikelen;
  • maatwerk door suggesties voor artikelen die bij je interesses aansluiten;
  • de mogelijkheid om sommige artikelen te beluisteren;
  • ons tijdschrift mee op vakantie zonder een gram bagage omdat je het als abonnee online kunt lezen als pdf.

En deze service bouwen we verder uit. 

Leden maken ons werk mogelijk. Hoe meer leden, des te meer energie onze journalisten en fotografen in hun werk kunnen stoppen – online en in ons zo gewaardeerde vierkante blad. We beseffen dat niet iedereen blij zal zijn met de verandering. Sommige mensen lezen liever offline en vinden het jammer straks langer op ons blad te moeten wachten. Dat begrijpen we en het moet gezegd: het gaat ons zelf ook aan het hart.

Het landschap verandert en wij bewegen mee. Ons doel staat daarbij voorop: inspireren tot een zorgvuldige omgang met onze leefomgeving.

Trefwoorden