Mark Sekuur recenseert het boek 'De Hondsrug - landschap van eeuwen'. Het boek 'beschrijft de geschiedenis van het Hondsruggebied en dat doet het op een verrassend brede en toegankelijke wijze', aldus Sekuur.

Elk persoon die wel eens de hoogtekaart van Nederland heeft bekeken zal de strakke langgerekte kaarsrechte heuvel tussen Emmen en Groningen hebben opgemerkt. Maar zal de reiziger die over de N34 rijdt en de bordjes ‘Hunebed Highway’ ziet staan weet hebben van de herkomst van de zwerfkeien waarmee de hunebedden zijn gemaakt? Of zal het baasje die zijn hond uitlaat weten dat de hond lekker aan het zwemmen is in een pingoruïne of uitblazingskom? 

De Hondsrug en haar omgeving is een gebied met een noemenswaardige geschiedenis, die tot 2,5 miljoen jaar teruggaat en inmiddels gewaardeerd is als UNESCO Global Geopark. Het eind 2020 verschenen boek De Hondsrug – landschap van eeuwen beschrijft de geschiedenis van het Hondsruggebied en dat doet het op een verrassend brede en toegankeli…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.