Noord-Nederland staat als regio op de kaart van de landelijke politieke partijen. Maar wat valt er voor de Friezen, Drenten en Groningers te kiezen tijdens de verkiezingen op 17 maart?

Dit is de eerste blog van een tweedelige serie. In het aankomende nummer van Noorderbreedte verschijnt ook nog een uitgebreider stuk van Mark Middel over de verkiezingen. Dit artikel is nu al beschikbaar als premium content. Nog geen lid? Ga dan snel naar doe mee om een abonnement te nemen.

De regio staat weer op de kaart. Althans, als we de verkiezingsprogramma’s van de landelijke partijen mogen geloven. Alle partijen hebben in meer of mindere mate plannen voor de regio. Maar hoe ver strekken die plannen door tot Noord-Nederland?

De traditionele aftrap van het debatseizoen begon zoals elke vier jaar met het Noordelijk lijsttrekkersdebat. Al doet die naam niet helemaal zijn eer aan, want van de coalitiepartijen stuurde alleen de ChristenUnie haar lijsttrekker. Maar tijdens dat d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.