Het nieuwe nummer van Noorderbreedte is uit: 'Wie is ván de zee?'.

Dit nummer staat in het teken van het thema van de zee. Van wie de zee is, is een moeilijke vraag. Want kan iets zo omvangrijks en veranderlijks als de zee überhaupt tellen als bezit? Daarom stellen wij de vraag: Wie is ván de zee?

Die vraag brengt ons van vissen naar vissers en van koks naar consumenten. Zo legt waddencorrespondent Tjesse Riemersma bloot hoe economie en ecologie voorop staan in het visserijbeleid – en hoe de kleine visserij daaronder lijdt. En hoofdredacteur Ineke Noordhoff houdt in haar afscheidsessay een betoog om de kosten voor biodiversiteit en zeeleven mee te nemen in de visprijs.

Verder in dit nummer:

Wat beloven de verkiezingsprogramma’s het Noorden? Trek naar platteland: hoe Corona de krimpgebieden helpt.Participatie in corona-tijd: Het toch al moe…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.