Het nieuwe nummer van Noorderbreedte is uit: 'Ken je ketens'

Een extra dik zomernummer over korte ketens: al geruime tijd een opkomende trend die door de coronacrisis ook nog eens een boost kreeg.

In dit themanummer laten we zien dat ‘support your locals’ de norm kan worden, dat bijna alles om de hoek te koop is, dat de transitie naar regionale productieketens zelfs al is ingezet, maar ook dat we er nog niet zijn. Zo sneuvelen initiatieven regelmatig doordat regelgeving niet altijd op maat gemaakt is voor klein en lokaal. En ook op individueel niveau vinden we schakelen moeilijk: we zijn behoorlijk gewend aan de smaak van lange ketens (zout, zoet en vet). 

Verder in dit nummer:

Waddencorrespondent Tjesse Riemersma laat zien hoe groot geld kleinschalig toerisme op Ameland verdrukt;Met het gereedschap van Maartje ter Veen kun je zelf aan …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.