Op een festival wanen mensen zich in een alternatieve werkelijkheid. De perfecte gelegenheid om ze te laten wennen aan lokaal voedsel.

Voor festivals is de food line-up haast
net zo belangrijk als die van de bandjes die er optreden. Over wat er op het
menu staat, denkt de organisatie goed na. Met eten onderscheiden de festivals
zich én laten ze zien dat ze bewust duurzame keuzes maken.

Into the Great Wide Open (Vlieland) introduceerde jaren terug de zeewierburger. Welcome to the Village (Leeuwarden) had burgers van de Friese festivalkoe Janneke. En Eurosonic Noorderslag (Groningen) heeft zijn eierballen waar je bijna niet omheen kunt. De festivals proberen hun bezoekers steeds weer een nieuwe culinaire ervaring te bieden. De voedselprogrammeurs denken ook goed na over waar het eten van­daan komt. Eén van hen is Wilbert van de Kamp. ‘Op festivals breng je mensen dichter bij elkaar. Ik ontwikkel dingen waardoor men…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.