Het nieuwe nummer van Noorderbreedte is uit: ‘Iedereen doet mee’

Een bont herfstnummer over burgerparticipatie, representatie en meerstemmigheid. Want meedoen in de moderne maatschappij is zo gevarieerd als de kleurenkakafonie die de herfst met zich meebrengt.

In dit nummer verkennen we de kracht van solidariteit met planten, grutto’s en burgerinitiatieven. We nodigen je van harte uit om na te denken over participatie, in kleine én grote stappen. Wie goed luistert hoort dan de vele stemmen van betrokken partijen, sommige harder dan anderen, een enkele amper hoorbaar. Lees over de betrokken bewoners van Borger-Osdoorn die grasduinen naar een geschikte locatie voor hun uitkijktoren terwijl ze verzinken in een bureaucratisch moeras. Burgers en bestuurders willen allebei vooruit, maar op wiens tempo deint de samenleving en wie heeft het hoogste woord? Wees veerkrachtig, maak het bont, doe het samen.

Verder in dit nummer:

  • Waddencorrespondent Tjesse Riemersma onderzoekt de kosten en baten van de zoutwinning in Harlingen;
  • Maartje ter Veen nodigt je uit om zelf, maar vooral ook samen in actie te komen; 
  • Betoogt reeds afgestudeerd stedenbouwkundig ontwerper Nynke Agnes Postma hoe we in harmonie kunnen blijven wonen in het noordelijk zeekleigebied;
  • Oud-hoofdredactrice Ineke Noordhoff gaat in gesprek met Liesbeth van de Wetering en Nynke Kloppenburg over Burgerkracht;   
  • En nog veel meer!

Nog geen abonnee? Ga dan snel naar doe mee. Ontvang voor slechts 43,50 euro per jaar alle nummers Noorderbreedte en krijg toegang tot exclusieve online premium content! Liever een los nummer bestellen? Dat kan hier.