Muziekdocente Lenie Kiewiet probeert met haar foto's Groningen vast te leggen. Voor de Scheurkalender fotografeerde ze de kapotte Gerrit Krolbrug.

Lenie Kiewiet (69) is al lang bekend met de Scheurkalender. Ze stuurt sinds het begin van de Groninger Scheurkalender (2015) foto’s in en tot dusver staat er elk jaar een foto van haar in. De foto van dit jaar maakte ze tijdens een wandeling met haar dochter. Het beeld is geschoten vanaf de waterkant nabij de kapotte Gerrit Krolbrug, die in mei 2021 werd aangevaren door een Duits vrachtschip. Op de foto liggen de vrachtschepen dubbel geparkeerd aan de kant vanwege het onvoorziene oponthoud.

Lenie woont dichtbij de kapotte Krolbrug en kwam geregeld kijken naar de herstelwerkzaamheden. Ondanks dat het landelijk nieuws was schoot het niet op. Al gauw kwam ze in gesprek met anderen die ook de ontwikkelingen van de brug in de gaten hielden. ‘Nog even en dan mag hier wel een patatzaak kom…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.