Het nieuwe nummer Noorderbreedte is uit: Macht en onmacht.

Als mens vinden we het fijn om zo nu en dan bij de hand genomen te worden, maar we hebben graag het gevoel dat we uit eigen keuze die hand pakken. We willen wel geholpen worden, maar niet geduwd. Vaak is dat onderscheid tussen helpen en duwen niet zo duidelijk te onderscheiden, ze zitten in hetzelfde pakket. Is dat pakket dan wat we ‘macht’ noemen? Als machthebber ben je in staat iets in beweging te brengen, je hebt een hoorbare stem, een kracht. Je kunt je onderdanen steunen of dwarsbomen, sturen en beleren, en in ieder geval beïnvloeden.Maar wanneer ben je machthebber en wanneer onderdaan? En hebben onderdanen dan geen macht? Of neemt de macht van de machthebber af als die van de onderdanen toeneemt?Het is touwtje trekken. Een heel gehannes en gedoe. Een spel met winnaars, verliezers…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.