Helpt de Landschapswerkplaats van het Nationaal Programma Groningen burgers hun plannen te realiseren? Of haalt hij vooral de vaart eruit?

Tim Visser houdt van wandelen. Hij wandelt veel en langer dan de gemiddelde wandelaar. Hij loopt in binnen- en buitenland, maar het liefst in zijn eigen provincie Groningen. Al wandelend valt hem op dat je ten zuiden van de stad Groningen heerlijke onverharde wandelpaden door natuur en cultuurland hebt, maar dat je in het noorden van de provincie vooral op asfalt loopt. Dat kan toch anders, vindt Visser.Met een groepje gelijkgestemden bedenkt hij een plan voor nieuwe onverharde paden in Groningen, en voor de herontdekking van historische, vergeten wandelpaden in Groningen. Hij dient het in bij Toukomst, de publieksprijsvraag met goedgevulde prijzenpot van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Tot Vissers vreugde wordt zijn wandelplan gehonoreerd en gevoegd bij het selecte gezelschap…