Ben jij een stedenbouwkundige met vernieuwende ideeën. Dan is dit de baan voor jou! Lees hier de vacaturetekst van gemeente Midden-Groningen.

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, stoere boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek. Gemeente Midden-Groningen heeft een stevige en serieuze ambitie: een gemeente zijn waar iedereen heel goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil ze initiatieven ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor de gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken. Door als organisatie dicht bij de mensen te staan en te werken volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

Het team:

Ruimtelijke ontwikkeling is één van de teams binnen het domein Ruimte. De komende tijd wordt het domein Ruimte vormgegeven, zodat we voor de toekomst klaar staan voor alle uitdagingen. Te denken valt aan de NPG-projecten, A7-visie, de verstedelijkingsopgave en de versterking van woningen.

Het team ruimtelijke ontwikkeling bestaat uit 23 medewerkers. Beleid, uitvoering en dienstverlening wordt gecombineerd uitgevoerd waarbij veel wordt samengewerkt, ook met de andere ruimtelijke teams. Het team werkt aan ruimtelijk beleid in brede zin. Van omgevingsplan tot beleidsregels en bestemmingsplannen. Daarnaast worden individuele verzoeken en initiatieven behandeld. Vanuit het team vindt interactie plaats met het rijk en de provincie en wordt landelijk en provinciaal beleid vertaald op lokaal niveau. Het is een leuk en enthousiast team waar men elkaar inspireert en aanvult.

Als Stedenbouwkundige ben jij onderdeel van het team Ruimtelijke ontwikkeling. Samen met de supervisor en de strategen heb je een spilfunctie binnen het domein Ruimte als het gaat om visievorming en inrichting van de Fysieke ruimte.

Wat ga je doen:

  • Je vertaalt de ruimtelijke visie naar stedenbouwkundige ontwerpen.
  • Je draagt zorg voor het opstellen van een stedenbouwkundige visie en uitgangspunten voor grote en complexe locaties.
  • Je ontwikkelt stedenbouwkundige plannen, programma’s van eisen en (her)inrichtingsplannen en stelt kwaliteitscriteria op.
  • Je adviseert het management, het bestuur en verschillende projectleiders.
  • Je onderhoudt contacten met derden met betrekking tot planvorming en -ontwikkeling. (denk aan architecten, ontwikkelaars, bouwondernemers, bewoners en welstandscommissies)

Wat vragen wij:

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante HBO-opleiding.
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als stedenbouwkundige.
  • Je hebt ervaring met visievorming voor grote en complexe locaties.
  • Je bent creatief, innovatief en initiatiefrijk.

Wat bieden wij:

Een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met grote ontwikkelingen en opgaven. Het salaris is conform CAO-gemeenten, tevens ontvang je 18,25% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.