Of je nu somber bent of blij, arm of rijk, jong of oud, moedeloos of optimistisch – een boom planten is het beste wat je kunt doen.

Een boom biedt beschutting, schaduw, koelte, schone lucht, leefruimte voor beestjes en vogels, en is een lust voor het oog. Moeilijk is het niet: kies een boom, graaf een gat, zet de boom erin, vul het gat, geef hem een paaltje en water – klaar! Duur hoeft het ook niet te zijn: kies voor bosplantsoen (vijf jonge bomen voor vijf euro) en heb geduld. Of word deelnemer aan meerbomen.nu. Lekkere vooruitzichten creëer je als je kiest voor een biologische fruitboom, bijvoorbeeld van de Baggelhof in Leek.

Bomen planten kan tot half april, voldoening gegarandeerd. Geen tuin of grond? Neem contact op met de redactie, dan zoeken we een plek.

Freya Zandstra is schrijver, tuinder en begeleider van lokale voedselgemeenschappen

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin o…

Trefwoorden