De eerste openbare verhoren over het aardbevingsdrama in Groningen zijn achter de rug. Ineke Noordhoff zette de beste journalistieke producties over Groningen op een rij.

De verslaglegging begon aan de vooravond van de parlementaire enquête in weelde: kranten brachten eigen onderzoek. RTV Noord wijdde er een hele uitzending aan.

Dagblad van het Noorden en NRC hebben de handen ineengeslagen en haalden een paar mooie primeurs boven tafel. Over hoe hoge ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken manipuleerden om informatie geheim te houden. Ze bleken met de grote gasbedrijven samen te spannen om de gaskraan hard open te zetten, ook na waarschuwingen van de toezichthouder dat het niet veilig was voor de Groningers.

De Volkskrant opende zaterdag 25 juni met ‘Het verdriet van Groningen’. Met indrukwekkende foto’s en verhalen reconstrueerde de krant hoe het vertrouwen in Groningen wegzakte. De NOS bracht een buitengewoon toegankelijke serie po…