Vermijd je lange reizen omdat je niet wil vliegen? Met treinen, bussen en veerboten is meer te bereiken dan je denkt. Nb-hoofdredacteur Bente van Leeuwen tipt een reisgids vol duurzame reizen.

In de Lonely Planet 80 Duurzame reizen, inspirerende routes waarvoor je niet hoeft te vliegen (2020), vind je 80 redenen om nooit meer vliegschaamte te hoeven voelen. Van een weekendje weg tot een maand rondreizen: met treinen, bussen en veerboten is meer te bereiken dan je denkt.

Wist je bijvoorbeeld dat er een nachttrein is van Parijs naar Lissabon? Of dat je nadat je met de trein naar VenetiĆ« bent gereisd daar de boot kunt pakken naar Corfu? En zelfs voor een reis naar Marokko hoef je de wolken niet te doorkruisen. 

Bente van Leeuwen is filosoof en hoofdredacteur van Noorderbreedte

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.