Gastcolumnist Esmé van den Boom begint het slome rondje dat ze iedere dag met haar hond maakt steeds interessanter te vinden.

Drie keer per dag loop ik hetzelfde rondje door het Noorderplantsoen in Groningen, omdat ik er mijn hond uitlaat. Vanaf de Kerklaan loop ik de loslooproute op, waar altijd fietsers een stuk afsnijden en soms heel erg hard voor mijn hond moeten remmen.

Ik wandel langs de vijver en kom bij het hondenveld, waar mijn hond speelt met alle andere hondjes die ook om respectievelijk half acht, één uur en vijf uur worden uitgelaten. Meestal loop ik met een paar andere baasjes op, om de berg heen, langs de muziekkoepel waar altijd alcoholisten op een bankje zitten, en ten slotte langs het veld en het niet-fietspad weer naar huis. Als ik niet blijf kletsen, trek ik binnen twintig minuten de voordeur weer achter me dicht.

Saai? Nooit.

Collage van papier met water, steen en plant – geïnsp…