Nb-redacteur Tjesse Riemersma tipt zien.mag, een klein magazine dat smartphone-foto's bundelt.

Met een smartphone in de hand is iedereen een fotograaf. Misschien geen goede, maar het verhaal gaat dat een aap achter een typemachine met genoeg tijd en veel getyp ooit ook als Shakespeare zal schrijven, al zij het per ongeluk.

Zien.mag is een klein magazine dat smartphone-foto’s bundelt. Dat geeft een prachtig overzicht van waar mensen naar kijken als ze door hun omgeving toffelen. De foto’s zijn knullig, grappig en dan weer zo treffend dat ze georkestreerd lijken.

Mijn favoriete foto komt uit de eerste editie, met het thema ‘overdaad’: een stuk of dertig mandarijnen in een schaal voor een delicatessenwinkel met op ieder stuk fruit een prijsstickertje (vijftig cent). Binnenkort kom het vierde deel uit, met het thema ‘schaamte’.

Er is geen officiële webshop, bestellen kan via zienmagazien@gmail.com of Instagram (@zien.mag).

Tjesse Riemersma is filosoof en journalist

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.

Trefwoorden