University College-studenten Joana Fernandes, Marta Fiori, Vera Santing en Lotta Stokke interviewen jongeren die op creatieve wijze de klimaatcrisis te lijf gaan.

Scouts en Hondsrug

Toen Sophie van Rossem (21) na haar middelbare school een vervolgopleiding zocht, keek ze verder dan reguliere studies. Ze liep binnen bij het kantoor van De Hondsrug UNESCO Geopark in Exloo, een organisatie die zich inzet voor het behoud van het geologisch erfgoed en landschap in dit gebied dat zich uitstrekt tussen Emmen en Groningen. ‘Ik kon er dezelfde dag nog beginnen en werd al snel jongerenvertegenwoordiger. Hiervoor ga ik onder andere op bezoek bij scholen om kinderen meer te vertellen over de Hondsrug.’Ook is Van Rossem scout bij de Woudlopers in Borger. ‘Als leider bij de welpen ben ik bijeenkomsten gaan organiseren over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.’ Als jongerenvertegenwoordiger werkte ze mee aan een pilot van De Hondsrug Ge…