Een festival als motor voor de duurzaamheidstransitie. Dat is Into The Great Wide Open volgens Tijl Couzij. Als hoofd duurzaamheid en innovatie van het jaarlijkse festival op Vlieland, wil hij mensen, bedrijven en overheden inspireren te vergroenen.

‘Verbondenheid met Vlieland, daar begon het mee’, vertelt Couzij. Er waren weinig festivals voor gezinnen die zich op ouders én kinderen richtten. In 2009 nam een groep eiland- en muziekliefhebbers het voortouw voor zo’n festival. Vlieland moest de basis vormen voor een weekend vol optredens en kunst. Inmiddels komen jaarlijks zo’n zevenduizend bezoekers naar Into The Great Wide Open, dat altijd in het eerste weekend van september plaatsvindt.

Duurzaam

Naast kunst en muziek kunnen bezoekers genieten van de natuur op Vlieland. ‘Het eiland is belangrijk voor de beleving van bezoekers, maar speelt ook een grote rol in de organisatie. Midden in de natuur ben je verplicht om goed met je omgeving om te gaan.’ Het festival wil circulair en zo groen mogelijk zijn. ‘We proberen op alle ge…