Komend jaar verschijnt voor het eerst in acht jaar geen Groninger, Friese en Drentse Scheurkalender.

Noorderbreedte is partner van de Groninger, Friese en Drentse Scheurkalender. Dit intitiatief bestaat al acht jaar: mensen kunnen eigen foto’s van hun omgeving insturen, waarna op een feestelijke bijeenkomst bekend wordt gemaakt wiens foto de Scheurkalender gehaald heeft. Aan deze traditie komt in elk geval voorlopig een eind: in 2024 zal er geen Scheurkalender verschijnen.

Dat er komend jaar geen Groninger, Friese en Drentse Scheurkalender in de winkels ligt, betreurt initiator Hent Hamming, maar het is niet anders: ‘De energie om op zoek te gaan naar sponsoren en organisaties die de inzenders jaarlijks ontvangen voor de presentatie ontbreekt momenteel.’

Duizenden inzenders sturen ieder jaar beelden in, stuk voor stuk foto’s met een persoonlijk verhaal. De jury, onder leiding va…