Je hoeft geen vogelaar te zijn om te genieten van vogels.

De dans van een vlucht rosse grutto’s op het Wad of de vlindervlucht van een velduil op klaarlichte dag: heb je ze eenmaal gezien, dan onthoud je ze voorgoed. Met een gids en een goede verrekijker zie je meer. Birding Holland verzorgt vogel- en natuurexcursies. De gidsen helpen je kijken en ontdekken, wijzen je op gedrag en uiterlijke kenmerken van de vogels en weten de beste plekken om de mooiste soorten te zien. Zo zijn er Waddendagen, zeevogelexcursies en roofvogel- en uilenreisjes. En voor je het weet sta je in kakikleurige kledij door je telescoop naar een verdwaalde bijeneter te kijken… Klik hier voor meer informatie.

Freya Zandstra is schrijver, tuinder en begeleider van lokale voedselgemeenschappen

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om …

Trefwoorden