Kunstenaar Linde Ex is al enkele jaren bezig met onderzoekende kunst naar dingen die in het landschap gebeuren, op verschillende tijd- en ruimteniveaus.

Het uitgangspunt is wat ze in en aan het landschap ziet. Hierbij onderzoekt ze de relatie tussen menselijke perspectieven en biologische en geologische processen. Op dit moment is Ex onder de titel LAND-SHAPES, SOOTH-SCAPES bezig met een project waarin ze zich laat inspireren door de vormen en kleuren van kwelders in Schotland (Edinburgh), Engeland (Cumbria) en de Nederlandse Waddenzee.
Ex vertaalt de diversiteit van vormen en kleuren in tekeningen, maar ook in verhalen tijdens verkenningstochten langs de kwelders met geïnteresseerden. Houd haar werk in de gaten, kijk of je een kans krijgt om een keer met haar mee te gaan, en laat je vooral inspireren.

Mans Schepers is archeoloog en landschapshistoricus

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.

Trefwoorden