Laatst was ik in het Kielzog in Hoogezand bij de première van het nieuwe album Oaventuren van de Groningstalige zangeres Marlene Bakker. En wat een heerlijk avontuur was dat!

Het nieuwe album, reeds lang voorzien van het toch altijd wat dreigende predicaat ‘langverwacht’, is schitterend. Marlene draagt het geheel natuurlijk, op basis van een goede combinatie van simpelweg kwaliteit en verdiende gunfactor, maar heeft ook de beschikking over een geweldige ondersteunende band. Het werkt in een theaterzaal, al is het ook absoluut muziek die zich goed leent voor een grasveld in de zon. Ik kocht, met de gedachte dat dat grasveld in de zon nog wel even op zich laat wachten, de plaat op vinyl (met ‘dikke smok’ van Marlene). Stem en muziek zijn een streling voor het oor en vinden terecht een publiek ver voorbij de grenzen van de provincie Groningen. Koop die plaat, en probeer vooral ook een keer een optreden van Marlene Bakker mee te pakken.

Mans Schepers is arch…

Trefwoorden