In de Groninger stadswijk Lewenborg ligt een bijzondere wandeling verborgen. Wie op zoek is naar groen kan in deze wijk terecht in de in 1973 aangelegde ‘LeRoy-gebieden’.

Tijdens de wandeling kom je ongebruikelijke stapels stenen tegen. Bewoners, bezoekers en vrijwilligers bouwden er samen aan. Tuinarchitect Louis Le Roy, bekend van de Ecokathedraal in Mildam, wist destijds een groene strook veilig te stellen tot honderd jaar na de aanleg (we zijn inmiddels net over de helft). De stichting Le Roy is druk in de weer om het gebied te onderhouden, natuurlijk in de geest van Louis zelf: zonder alles uit te denken en met ruimte voor spontane groei.

Robin Kramer is landschapsantropoloog

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.