De tentoonstelling 'Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën' biedt inspiratie voor een nieuwe visie op de inrichting van ons land.

Een ding is zeker, de ruimtelijke en tegelijkertijd sociale opgave in onze delta is complex en divers. Denk aan de impact van klimaatverandering, de noodzakelijke landbouwtransitie en de ruimtelijke gevolgen van de energietransitie. Maar ook: hoe houden we onze steden leefbaar? Decennialang was Nederland de bakermat van innovatieve stedenbouwkundigen en planners. In de tentoonstelling Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën krijgt de bezoeker inzicht in dit rijke verleden. Er wordt ook vooruit gekeken, met onder andere prikkelende toekomstverbeeldingen. Het Nieuwe Instituut biedt met deze tentoonstelling de hoognodige inspiratie.

Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën. Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Nog te zien tot 2 juni 2024.

Mark Sekuur is sociaal-ruimtelijk adviseur en hogeschooldocent

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.