Op 28 april opent in het Fries Museum de tentoonstelling met recent en ouder werk van beeldend kunstenaar Sema Bekirović.

Bijzonder is dat Bekirović graag natuurlijke krachten laat bepalen hoe haar werk vorm krijgt. Een onderdeel van de tentoonstelling is Reading by Osmosis, dat bestaat uit objecten die zijn gemaakt door niet-menselijke kunstenaars zoals de wind, kraaien, vuur, regen en mossen. Behalve aannames over wanneer iets kunst is, stelt Bekirović ook haar auteurschap als kunstenaar ter discussie. Voor deze tentoonstelling vroeg ze mensen hun eigen door de natuur veranderde objecten aan te leveren.

Solotentoonstelling Semâ Bekirović, van 28 april 2024 tot 13 april 2025. Fries Museum Leeuwarden

André Dodde is historicus

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.