Wat betekent het om boer te zijn anno 2003? Zeven maanden lang en gemiddeld twee dagen per maand volgde de Amsterdamse fotografe Maaike Koning twee Groningse families. Ze deed dat in het kader van de Post Middendorp Opdracht 2002, de tweejaarlijkse opdracht van de provincie Groningen voor documentaire fotografie. Het thema van deze zesde editie luidt ‘Groningen: agrarische cultuur in verandering’. De landbouwontwikkelingen zullen de komende jaren steeds meer worden be├»nvloed door het Europese landbouwbeleid. De aankomende generatie jonge boeren zal de gevolgen van de herstructurering in de landbouw het hoofd moeten bieden.

In Ezinge mocht Maaike Koning de dagelijkse praktijk van een melkveehouderij van nabij meemaken. In Sellingen legde ze de werkzaamheden vast tijdens de suikerbieten…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden