Dassen behoren tot de familie der marterachtigen, waaronder ook otters, bunzingen, hermelijnen, wezels en boom- en steenmarters vallen. Met een lengte van 75 cm en een gewicht van 12 kg is de das de grootste van hen.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden