In de serie over de mooiste gebouwen van Noord-Nederland, financieel mogelijk gemaakt door het architectenbureau Holvast en Van Woerden, laten we deze keer Margreeth de Boer uit het Drentse Zeijen aan het woord, Tweede-Kamerlid voor de PvdA, oud-Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe en oud-minister van VROM.

Het mooiste gebouw in de noordelijke regio is voor Margreeth de Boer zonder meer het Groninger Museum, maar, zo voegt ze er aan toe: ‘Het mooiste gebouw is natuurlijke een arbitraire uitspraak, want er zijn gelukkig heel veel mooie gebouwen in Noord-Nederland.’ Margreeth de Boer noemt drie redenen voor haar keuze. ‘Dit gebouw heb ik een enorme sprong gevonden van de architectuur die we om ons heen zien, met kwalitatief heel mooie voorbeelden, naar de hedendaagse architectuur. Het geeft een mooie balans met de gebouwen rond de eeuwwisseling en de oude stad en het station. Het museum springt eruit en is zo anders dan wat we hier kennen. Verder betekent het museum ook heel veel voor het Noorden. En als laatste reden vind ik het ook nog ontzettend mooi.’

Gebouw en omgeving
De Boer vindt…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.