In 1998 en 1999 is fotograaf Harry Cock verantwoordelijk voor de hartpagina's van Noorderbreedte. Voor hem waren het Ton Broekhuis, Hans Aarsman en John Stoel die deze pagina's vulden naar eigen inzicht, waarbij de identiteit van het Noord-Nederlandse landschap centraal staat. Cock's dorpen is de titel van de rubriek, die nu al anderhalf jaar de pagina's van Noorderbreedte siert. Een dag op stap met Harry Cock in Ballum.

Via auto, boot en bus komen we in Ballum, het prachtige brinkdorpje op Ameland. De eerste foto maakt Harry in de lommerrijke Camminghastraat waar aan weerszijden iepen staan. De foto betreft een eilander huisje dat gerenoveerd wordt. Het is een van de vele commandeurshuisjes. Later die dag vertelt burgemeester R. S. Cazemier dat de afgelopen jaren veel iepen zijn gesneuveld. ‘Ze zijn allemaal ingeënt tegen de iepziekte, maar dat heeft maar ten dele geholpen. De iepen zijn geplant na de Eerste Wereldoorlog. De bomen gaan honderd jaar mee. Je moet ze nu gaan vervangen. Maar hoe doe je dat: kap je alles in één keer of doe je het om en om. Er moet in ieder geval een bomenfonds komen om nieuwe iepen te kopen.’
Door de straten lopend zien we allerlei dorpselementen: bemoste dakpannen, muuran…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.