Dit jaar krijgt Popma ruim baan in een solotentoonstelling in maart in diezelfde Galerie de Vis, want ook galeriehoudster Geke Westenberg heeft iets met het landschap. Nee, beter nog, ze heeft veel met het landschap en met de schilders daarvan. Ruim achttien jaar runt ze haar galerie in Harlingen. Een wonderlijke uithoek voor een gerenommeerde galerie, want de galeriehoudster wist in die jaren naam te maken met haar eigengereide programma met veel aandacht voor het Friese landschap en het expressionisme. Niet alleen gevestigde namen, zoals het boegbeeld Gerrit Benner, maar ook de jonge generatie kunstenaars. Want de aandacht voor het landschap moet in haar ogen blijven bestaan, een landschap om zuinig op te zijn en van te genieten.

Atelier
Eigenlijk bij toeval kwam Geke Westenberg in…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden