De gemeente Slochteren maakt recreatie en toerisme tot speerpunt van het plattelandsbeleid. Ook wil men de toekomstige toerist confronteren met de aardgasvoorkomens. Een plan hiervoor, geïnspireerd op de primaire kleuren van Mondriaan, is opgesteld door Hemmo Philbert, manager cultuurtoerisme van het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme, die zijn sporen in dat opzicht verdiend heeft bij het cultureel erfgoedtoerisme rond de Piloersemaborg.

Wie naar Slochteren wil, moet men eigenlijk beginnen in Harkstede. Vandaar rijdt men over de Hoofdweg met een grote boog rond het ontgonnen veengebied, waar het gehucht Woudbloem letterlijk als een spin in een web ligt. Naar Woudbloem lopen alle langgerekte sloten die in het kader van de verkaveling van de opstrekkende heerden een paar eeuwen geleden zijn gegraven. Over de Hoofdweg verplaatst men zich door een streekdorpenlandschap, waarbij men achtereenvolgens Kolham en Froombosch passeert. Na Slochteren kun je via die weg doorrijden naar Schildwolde, Hellum en Siddeburen. En dan rijdt men door de meest bijzondere weg van de provincie, want men rijdt door een tunnelbos. Aan weerszijden van de weg zijn de bomen met de kruinen in elkaar verstrengeld over een lengte van ruim vijftien kilo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.