Hij laat zich inspireren door Erik Satie, door Shoichito Higlichi en door elfen en kabouters. Muziek, filosofie en het kleine volkje zijn soms uitgangspunten in het werk van beeldhouwer en monumentaal vormgever Noud de Wolf in Groningen.

Noud de Wolf werkt graag met contrasten. In de stad de natuur terugbrengen en in de natuur een verbinding leggen met de verstedelijking. Water en stenen, onregelmatigheid; dat is in zijn visie wat de mensen in de stad nodig hebben. De tuin van het Natuurmuseum, een oase in de stad, die refereert aan wat zich buiten de stad afspeelt. ‘Maar zodra je in de natuur iets doet, moet je iets anders laten zien, want die natuur is daar al’, aldus De Wolf en hij ontwierp een 200 meter lang scherm van roestbruin cortenstaal rond de Piccardthofplas, dat het licht van de voorbijschietende autokoplampen moet weghouden bij de vogels die in grote getale op de plas overnachten.

Praten met de plas
De uitgangspunten voor de vormgeving zijn ingegeven door de plas zelf. ‘Vaak ben ik bij de plas geweest, ‘s…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden