Het is een warme zondagmiddag en je fietst tussen de weilanden en de akkers door. In de verte ligt een groepje boerderijen tussen de bomen.

Het is een warme zondagmiddag en je fietst tussen de weilanden en de akkers door. In de verte ligt een groepje boerderijen tussen de bomen. De geur van gras en fluitenkruid wordt af en toe afgewisseld met een vleugje weeïge koeienlucht. Je komt lekker tot rust van het drukke doordeweekse leven.
Het platteland spreekt tot de verbeelding. Zowel in de media als in beleidskringen wordt veel over het platteland gediscussieerd. Iedereen heeft er wel iets over te zeggen: de toerist op de boerencamping, de natuurorganisatie die het wil beschermen of de stedeling die er zijn rust en ruimte zoekt. Het wij-gevoel – ook wel ‘wei-gevoel’ genoemd – viert hoogtij. Het plattelandslandschap staat centraal in de discussies. Weinig mensen staan er echter bij stil dat het de landbouw is die dit plattelands…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden