Binnenkort wordt in de Fraeylemaborg te Slochteren Lokaal Palet ? Groningen, stad en land gezien door zijn schilders geopend, een tentoonstelling die laat zien dat niet alleen de vermaarde schilders van De Ploeg, maar ook ander Groninger kunstenaars tot op de dag van vandaag inspiratie vinden in hun directe omgeving. Aan de hand van meer dan veertig kunstwerken worden stad en provincie in beeld gebracht en wordt tegelijkertijd een overzicht geboden van een eeuw Groninger landschapsschilderkunst. In een omvangrijke publicatie worden de werken toegelicht en plekken geduid.

Ik ben geen Groninger van geboorte en heb de vasthoudendheid waarmee plaatselijke kunsthistorici en -liefhebbers kunstwerken van vooral Ploeg-schilders willen verbinden met een bepaalde plek, lange tijd niet begrepen….

Trefwoorden