Borger krijgt een natuurtransferium. Dit voor Noord-Nederland nieuwe concept moet het aantal auto's in de bossen rondom Borger verminderen.

Borger is een aantrekkelijke toeristenplaats in Drenthe. Het dorp ligt midden in uitgestrekte boswachterijen. Belangrijke toeristische trekkers zijn het Boomkroonpad – met het Houtvester Kuhnhuis – en het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum. Verder zijn er kleinere attracties zoals een glasblazerij en diverse galeries. Ook het karakteristieke dorpscentrum mag zich tijdens de vakantieperioden verheugen in een grote belangstelling. Borger heeft daarmee de juiste ingrediënten voor een aantrekkelijk ’toeristisch product’.
Natuur en cultuur doen het goed in de recreatieve sector. Kwaliteitsverbetering is daarbij het sleutelbegrip. Op dit moment wordt er in de toeristische sector jaarlijks bijna twee miljard gulden omgezet. Voor plattelandsgemeenten als Borger-Odoorn is deze sector inmidd…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden