Fake (Feikje) Terpstra (Buitenpost, 1-4-1956) is geboren in een gereformeerd (art. 31) onderwijzersgezin. Ze publiceerde enkele Nederlandstalige verhalenbundels.

STIL!

Stietst’ yn ‘e etalaazje
dyn prachtich lichem te ferhieren
lûkst de gerdinen ticht
foar jimme heit!

En wy mar tinke datst’studearrest!
En mem mar tinke
jo binne nei de RAI!
Stil!!

Ljip giet geikjend oer de wjuk.
Skries ropt.
Ierappels mei beantsjes op tafel
en sa hearlik stil.

Fake Terpstra

Fake (Feikje) Terpstra (Buitenpost, 1-4-1956) is geboren in een gereformeerd (art. 31) onderwijzersgezin. Haar schoolbezoek te Groningen bracht haar in contact met ‘de wereld’. Hiervoor werd ze op vijftienjarige leeftijd door haar vader het huis uitgezet. Ze belandde in Groninger kunstenaarskringen, stond daar veelvuldig model en leerde er ook de zelfkant van het bestaan kennen.
Ze publiceerde enkele Nederlandstalige verhalenbundels. Daarnaast schrijft ze sinds haar achttiende Friese …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden