Op de voorgrond zien we de N374 van Stadskanaal (links) naar Borger. Aan de bovenzijde van de foto is het langgerekte dorp Nieuw-Buinen zichtbaar, dat helemaal rechtsbovenin overgaat in het dorp Buinerveen. De bewoningsas van Buinerveen staat loodrecht op die van Nieuw-Buinen. Buinerveen ontwikkelde zich op een zandrug in het Hunzedal als een zogenoemde randveenontginning. De foto toont fraai de strekking van de landbouwpercelen vanuit Buinerveen die loodrecht staat op die vanuit Nieuw-Buinen. Blikbepalend en diagonaal op de foto zien we de voormalige vloeivelden van de AVEBE-aardappelmeelfabriek Hollandia. Daar waar de vloeivelden het dorp Nieuw-Buinen kruisen, is een grote silo zichtbaar die door de AVEBE nog steeds in gebruik is als opslagplaats voor aardappelzetmeel. Rechts van de s…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.