De rand van Rolde. My home is my castle. Zwaar van het riet. Demonstratief gedekt. Een woon- en werkcomplex dat veel verborgen houdt. Voorterrein ligt er achter de openstaande sierhekken bijna steriel bij. Niets duidt op ambachtelijke activiteit. Geen (filter)peuk te bekennen.
Onder riet de poortdeur door. Afgesloten tuin. Privé vergezicht over MKZ-weides, struweel, bosrand en grijze es.
Binnen handbereik op de vlonder Bert Kiewiets lezende vrouw in brons. Net boven het vijveroppervlak, de verstrengeld liggende vrouwenbronzen van Eddy Roos. Diens beeld Liesbeth (‘…die spanning; een toppunt van beeldhouwkunst…’) blijkt voor Grietinus in de maak.

Via kunst- en vijverpraat vallen we een achterdeur binnen.
Zijn schatkamer. Eigen ontwerp. Grote fijnzinnige, zachte-kleurtjes-Pers op de …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden