Cock's scherpe neus in andermans zaken. Niet gierig naar nieuws, graag naadje van de kous. Met beeldverhalen vaste klant in Noorderbreedte, blad voor beeldige landschappen.

Op het woonerf voor zijn huis in de zon. Diep gehurkt over de Volkskrant en de Drentse Courant. Beker koffie ernaast. Mijn opmerking dat deze ontvangst wel heel erg geënsceneerd lijkt, wuift hij weg met een verhandeling over aanleverkwaliteit van foto’s en het zwart van de kranten. ‘Ja, natuurlijk past het. Ik heb tegen iedereen gezegd: jongens, op dinsdag kan ik niet.’ Vette grijns. ‘Dan heb ik mijn biograaf.’
‘Ik praat liever niet over mezelf. Het gaat mij om de foto’s. Een foto van mezelf heb ik altijd kunnen voorkomen. Want als fotograaf moet je ernaar streven onzichtbaar te zijn. Als ze je kop kennen, zou het je werk in de weg kunnen staan. Dat leidt af. Het gaat om het kunnen maken van foto’s en niet om degene die de foto’s maakt.’

Muizen als gashandels
Split-levelwoon/werkhuis …

Trefwoorden