Geboren en getogen op het platteland, kwam ik al vroeg in aanraking met de natuur. Eieren zoeken was een jaarlijkse competitie in ons dorp. Wie had in de zomer de langste slinger aaneengeregen uitgeblazen eieren op z'n slaapkamer hangen?

Geboren en getogen op het platteland, kwam ik al vroeg in aanraking met de natuur. Eieren zoeken was een jaarlijkse competitie in ons dorp. Wie had in de zomer de langste slinger aaneengeregen uitgeblazen eieren op z’n slaapkamer hangen? De meeste eieren waren afkomstig van kieviten, eksters, kraaien en duiven, maar ook leuk in de slinger waren de ronde eieren van de bosuil en de knotsen van de wulp. De eitjes van zangvogels lieten we links liggen: te fragiel om mee te nemen en uit te blazen. Bovendien schoot dat niet op met de lengte van de slinger. Ook bebroede eieren werden niet meegenomen met geen mogelijkheid waren die eieren leeg te maken met behoud van de schaal. De inhoud van een oogst wilde eieren werd in een kom verzameld en opgebakken tot een glazig schuimende uitsmijter die …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden