Op 9 februari verrichtte schrijfster en schilderes Aafke Steenhuis de opening van de eerste tentoonstelling van de Noorderbreedte Collectie; een verzameling van 15 boeiende kunstwerken die landschap en cultuur van Noord-Nederland tot onderwerp hebben.

De Noorderbreedte Collectie is als project een uitvloeisel van het succesvolle jubileumjaar van Noorderbreedte. In het kader van het 25-jarig bestaan werd vorig jaar in samenwerking met het Fries Museum, Academie Minerva, Centrum voor Beeldende Kunst Groningen en Gasunie een groep vooraanstaande beeldend kunstenaars geselecteerd, die voor medewerking aan de Noorderbreedte Collectie zijn benaderd. Vervolgens hebben, naast de Stichting Noorderbreedte zelf, 14 in cultuur en landschap geïnteresseerde overheden, instellingen en bedrijven elk één kunstenaar de opdracht gegeven een werk te vervaardigen dat de pracht, rijkdom en waarde van het noordelijke landschap weergeeft.
De 15 werken samen vormen de Noorderbreedte Collectie en die zal in de komende maanden in heel Noord-Nederland te zien …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden