'Kunsthal Weidum' is de naam die Rienold Postma (51) bedacht voor zijn vijfde boek met afbeeldingen van zijn tekeningen en schilderijen. Die naam is niet zonder zelfspot gekozen door de kunstenaar, die een piepklein huisje in Weidum bewoont.

Rienold (de naam waarmee hij signeert) geeft in dit laatste boek, dat in december 2001 het licht zag, een overzicht van vroeger en recent werk. Het bevat vijftig potlood- en pasteltekeningen (gemaakt van 1984 tot 1994), zestien landschappen (‘natuurgezichten in acryl’, gemaakt van 1996 tot 2001) en 24 portretten (‘hallucinatoire portretten in acryl’, 1994-2001).
De inmiddels aanzienlijke schare Rienold-liefhebbers vindt in Kunsthal Weidum opnieuw Rienolds veelzijdigheid bevestigd. Zijn stille landschappen, zijn emotionele portretten en zijn tekeningen, soms gestileerd, soms druk en krasserig, lijken uit verschillende werelden voort te komen. Toch zijn ze allemaal onmiskenbaar ‘Rienold’.
Rienold ziet de wereld net even anders dan een ander. De kracht van zijn werk is dat hij die andere k…