Onlangs verscheen bij de Friese Pers Boekerij de achtste druk van De Fûke. De oplaag was 1500 en in een mum van tijd werden er weer duizend verkocht.

Wa t’ik bin
‘De dreamen dy’t ik dreamde binne mei de tiid ferflein
Lit my frij om no te fleanen, lit my fleane yn ‘e rein
Ik iepenje de finsters en ik fljoch sa fier ’t kin
Want ik kin no einlik wêze wa ’t ik bin’
(tekst: De Kast)

Onlangs verscheen bij de Friese Pers Boekerij de achtste druk van De Fûke. De oplaag was 1500 en in een mum van tijd werden er weer duizend verkocht. De kleine roman van 95 pagina’s van Rink van der Velde verscheen voor het eerst in 1966. In tien opgespaarde vakantiedagen schreef Van der Velde een juweeltje van vertelkunst. Het schrijven ervan viel hem niet mee. Tegelijkertijd en met behulp van wat glaasjes oude Bokma ‘wist zijn geest zich los te weken van het bar-burgerlijke bestaan’.
Dit valt te lezen in het aardige fotoboek Film en Fûke, gemaakt door Fûke…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.