In het coulissenlandschap van het Zuidelijk Westerkwartier, tussen Noordwijk en Kornhorn, ligt het buurtschap De Snipperij.

In het coulissenlandschap van het Zuidelijk Westerkwartier, tussen Noordwijk en Kornhorn, ligt het buurtschap De Snipperij. Het is eigenlijk niet meer dan een weggetje wat die naam draagt. Waarom heeft het deze merkwaardige naam gekregen? Stond hier ooit een fabriekje dat aan ‘snipperen’ deed? Wat werd er dan in snippers gesneden? Is het een vakantieoord, waar je in die goeie oude tijd voor een ‘snip’ een paar rondjes mocht snip-rijden?
Op de hoek Noordwijkerweg-De Snipperij bevindt zich de plaatselijke Spar ‘De Horn’. Buiten staat een rek met klompen in allerlei kleuren. Ik ben geen kenner, maar zo op het oog hangt er geen specifieke Snipper-klomp tussen. Ook in de Spar zelf is geen snipperkoek te koop. Wel kun je daar de prachtige folder van het ‘Curringhepad’ halen. Dit pad bestaat u…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden