In het kader van het 25-jarig bestaan van Noorderbreedte hebben vijftien bedrijven en overheden beeldend kunstenaars uitgezocht die in opdracht een kunstwerk hebben gemaakt. De kunstwerken en hun makers worden in de komende afleveringen van Noorderbreedte besproken.

Fietsen door het landschap, Arjen Boerstra (Heerenveen, 1967, opleiding Academie Minerva, woont en werkt in Groningen). Dit werk is aangekocht door de Gemeente Groningen.
Het kijken naar de wereld en met name naar het landschap staat centraal in het werk van Arjen Boerstra. Voor dat kijken gebruikt hij onconventionele hulpmiddelen zoals vliegers, ballonnen, zelfgemaakte modelvliegtuigen, zeppelins en boten. Hij heeft meerdere installaties en films gemaakt, onder meer een film over Tijnje die aangekocht is door het Fries Museum. Voor de Noorderbreedte Collectie heeft hij gebruiktgemaakt van een camera in de top van een hoge paal die gemonteerd was op een karretje dat door een fiets werd voortgetrokken. De camera maakte opnames van de kunstenaar, fíetsend door het Noord-Groninger landscha…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.